Comunicat de Presa

Sistec a implementat soluția de procesare a instrumentelor de debit PAID la Banca Transilvania

 

București, 21 septembrie 2015: Sistec, unul dintre cei mai importanți integratori IT de pe piața din România, a implementat soluția software de procesare automată a instrumentelor de debit, PAID, în cadrul rețelei de unități a Băncii Transilvania, a treia bancă din sistemul bancar românesc.

Soluția a fost dezvoltată de către partenerul integratorului IT, compania Asseco SEE, iar aceasta a fost deja implementată și este funcțională de la începutul lunii iunie 2014 în 550 unități ale Băncii Transilvania.

“Discuțiile cu Banca Transilvania au început în urmă cu aproximativ doi ani, iar acestea s-au definitivat în decembrie 2013, odată cu câștigarea licitației de furnizare a unor soluții de procesare electronică a instrumentelor de debit, ordinelor de plată și a facturilor, contractelor și popririlor. Pentru a fi mai eficienți în procesul de livrare a acestor soluții, am împărțit proiectul în trei etape de implementare”, a declarat Radu Dinescu, Managing Director Sistec Next Docs.

Practic, soluția implementată de Sistec ușurează atât activitatea echipei, cât și a clienților BT, întrucât timpul de procesare al unui document prin această aplicație este redus cu 40%. Numărut de ID-uri procesate pe oră a crescut de la 500 la 700. În plus, circuitul electronic de procesare al documentelor beneficiază de mai multe instrumente de verificare, ceea ce asigură autenticitatea informațiilor scanate.

Celelalte două etape ale proiectului, procesarea electronică a ordinelor de plată şi procesarea popririlor, facturilor și contractelor au fost livrate băncii la finalul lunii martie a.c. 2015.

 

Despre Sistec

Integrator IT cu o experiență de 20 de ani pe piața românească, Sistec reunește o echipă de peste 160 de specialiști, cu experiență de business și IT, oferind un pachet complex și complet de soluții și servicii IT pentru afaceri: implementare de soluții software și dezvoltare de aplicații customizate, infrastructură și sisteme de curenți slabi (sisteme de comunicații, soluții de securitate, supraveghere video a orașelor, sisteme de afișaj electronic, echipamente), consultanță de business (analiză de business, process re-engineering, management de proiect), activități de cercetare și dezvoltare, outsourcing (IT outsourcing, administrare de rețele, service și întreținere IT, servicii de gestiune print, help-desk), arhivare fizică și electronică, distrugere securizata și servicii de hosting in Data Centerele proprii.
Cu sediul în București și un centru regional la Cluj, Sistec are arie de acoperire națională, prin filialele din alte 26 de orașe ale țării.